Tuga je osećanje koje je svako od nas iskusio tokom svog života. Kada se dogodi nešto što je u nama izazvalo osećaj tuge, prirodno je dopustiti sebi da se tako osećamo i proći kroz taj proces. Samim tim, tuga je u takvim situacijama kada nam se npr desi neki gubitak, prekid veze itd normalno osećanje koje ne treba lečiti jer je prirodno da se tada tako osećamo.

Međutim, kada ta tuga traje dugo, kada počne da ometa svakodnevni život osobe, kada utiče na druge životne aspekte i kada osoba ne zna kako da se izbori sa njom- tada ju je potrebno i neophodno lečiti i pomoći osobi da se oslobodi toga i da se podigne sa dna.Naša osećanja itekako utiču na čitav naš organizam i svaka emocija koja je predugo u nama, koja je potisnuta ili zablokirana u našem telu dovodi i do pojave raznih fizičkih tegoba koje su samo posledica toga.

Zato je neophodno lečiti uzrok, a otklonivši njega posledice same nestaju. Tako npr neko može razviti astmu ili gušenje usled prevelike tuge koju nije u mogućnosti da ispolji i sa kojom ne može da se izbori. Srce je središte emocija i često se nakon neke velike tuge razviju palpitacije tj lupanje ili nepravilni srčani otkucaji koji su opet samo posledica. Depresija je stanje gde osoba ne vidi nikakav izlaz ni rešenje za svoju situaciju i gde duša pati. Osobe koje su u depresiji gube svaku volju i radost za životom, nemaju više interesovanje za svet oko sebe, može se javiti konfuzija identiteta itd. Ona nam takođe poručuje da ne živimo svoj svet onako kako naša duša želi, udaljili smo se od svoje prave prirode i onoga ko mi zapravo jesmo i tada je depresija tu upravo da nam ukaže na to i da nas podstakne na preispitivanje svog načina razmišljanja i života i da nas navede na promenu.

Homeopatija vrlo uspešno može pomoći kod takvih stanja i može pomoći osobi da izađe iz tog začaranog kruga iz kog ne vidi izlaz. U homeopatiji postoji mnogo remedija za razna stanja duboke tuge koja mogu nastati nakon nekog gubitka ili traume koja je potpuno poremetila život te osobe. Pritom, homeopatija čoveku vraća zdravlje na potpuno prirodan i nežan, a opet veoma efikasan način jer se otklanjajući uzrok osoba trajno rešava tog stanja.Nema lepšeg osećaja ni veće radosti za jednog homeopatu kada vidi osmeh i volju za životom na licu osobe koja je pre toga bila u stanju depresije. Tada bivamo nagrađeni za sve godine učenja i rada jer je uvek svakome ko se bavi lečenjem ljudi i ko taj poziv radi iz čiste ljubavi-jedini prioritet da se pacijent oseća dobro i da mu se vrati radost.

By Published On: February 5th, 2019Categories: HomeopatijaComments Off on Depresija i homeopatijaTags: