“Meni nije dobro”- reče duša. “Ali čovek neće da me čuje.”

“Onda pusti mene da budem bolesno”- reče telo. “Onda će te čuti.”

Osećanja su način tj. jezik kojim naša duša komunicira sa nama.Svaka je bolest tu jer u određenom trenutku života na nekom nivou postoji potreba za njom. U suprotnom, ne bi je ni bilo.

Zato je važno biti voljan prepoznati zašto je to prisutno i sebe upitati: Čemu mi ovo služi? Često bolest koristimo kao izgovor za nešto ili opravdanje. Takodje, ako ne znamo da kažemo “ne” i ne postavimo granice – bolest može biti odličan način za to.

Čovek koji radi na sebi i živi svesno, uviđa da je sve tu sa nekom svrhom. Tako nas i bolest može toliko osvestiti i osloboditi iluzija u kojima smo živeli pa se čovek do te mere može promeniti da postaje sasvim nova osoba.

Tada i bolest nestaje jer joj je glavna uloga i bila ta da nas natera i podstakne na promenu i viši nivo svesnosti. Da biste se izlečili od bilo koje bolesti, morate se do te mere promeniti da vas bolest više ne može prepoznati.

By Published On: January 29th, 2019Categories: Hipnoterapija, Homeopatija, Kako započeti sa promenom, Life coachingComments Off on Uloga bolesti u čovekovom životu