Sta je neophodno za uspeh u homeopatskom lečenju? Pored toga što je izuzetno bitno pronaći dobrog i savesnog homeopatu, od neizmerne važnosti je da osoba koja dolazi kod homeopate bude potpuno iskrena i otvorena.

U suprotnom, nećemo imati pravu sliku homeopatske remedije koja je potrebna toj osobi i potpuno ćemo je pogrešno sagledati. A onda mnogi mogu reći kako homeopatija ne deluje.

Zapravo je ona izuzetno moćna medicina koja na nežan ali vrlo efikasan način otklanja bolest a čoveku pomaže da se u potpunosti isceli na svim nivoima i da se vrati sebi.

Ako zaista želimo ozdravljenje i rešenje za svoje tegobe, neophodno je da budemo potpuno iskreni. Najpre prema sebi,a onda i prema drugima od kojih zahtevamo pomoć. Jer, da bismo mogli rešiti neki izazov koji nas muči,najpre mi sami moramo sebi priznati i osvestiti da ga imamo i da je tu.

Odnos sa homeopatom je vrlo važan i neophodno je da imate potpuno poverenje u njega. Sve informacije koje homeopata dobije od pacijenta su nešto veoma lično i strogo poverljivo. Homeopata nikada ne sme biti pristrasan niti osuđivati ili prosuđivati svog pacijenta.

Ko smo mi da sudimo i da mislimo da znamo šta je za nekoga najbolje? Naravno,ukoliko primetimo da se osoba zaglavila u nekom životnom segmentu, pored davanja odgovarajuće homeopatske remedije dužni smo i ukazati osobi na to što smo primetili i posavetovati je, ali ipak je uvek najvažnije dopustiti osobi da sama odabere svoj put i šta je za nju najbolje.

Mi smo samo pomoćnici čiji je jedini zadatak pomoći čoveku da se u svim segmentima svog života oseća bolje. Da bismo to uspeli poverenje i iskrenost su ključan faktor. Jer, u homeopatiji čovek se posmatra kao energetsko biće i jedinstvo tela, uma i duha i svi simptomi koje osoba oseća su podjednako važni.

Posebno su bitni oni čudni, retki i neobični simptomi koje osoba često ne prijavi jer smatra da nisu bitni,da nisu razumljivi ili je čak sramota da ih izgovori. To je sama srž homeopatije, doći do suštine i zaista shvatiti pravu prirodu tog pacijenta.

U suprotnom, neiskrenošću i prećutkivanjem samo trošimo svoje vreme i ništa ne rešavamo, a onda je najlakše za nešto reći da ne deluje. Za iskrenost je potrebna hrabrost,ali tek kada smo iskreni prema sebi i onima od kojih očekujemo pomoć možemo očekivati i uspešan rezultat i napredak.

By Published On: February 5th, 2019Categories: HomeopatijaComments Off on Preduslovi uspešnog homeopatskog lečenjaTags: