Homeopatski lekovi se prave od raznih supstanci koje postoje u prirodi. Najčešće su to supstance biljnog, mineralnog i životinjskog porekla. Osnovni princip homeopatije je “Slično se sličnim leči” što znači da vibracija homeopatskog leka mora biti najsličnija jeziku kojim pacijent govori tj vibraciji te osobe. Svaki čovek ima vitalnu silu koja ga održava u životu i stanju zdravlja tj balansa. Kada usled nekih faktora dođe do poremećaja te naše vitalne sile, naše telo razvija simptome pomoću kojih pokušava da ponovo uspostavi ravnotežu i kojima nam poručuje da se nalazi u stanju disbalansa i da mu je potrebna pomoć.

Homeopatski lek podstiče našu vitalnu silu i daje joj podršku da se vrati u stanje ravnoteže. Homeopatski lekovi su energetski lekovi u kojima nema materijalne supstance. Iako su veoma efikasni i moćni, oni su potpuno bezbedni, prirodni i apsolutno neškodljivi lekovi za svakoga.

U homeopatiji nema neželjenih efekata niti bilo kakvih kontraindikacija jer su u pitanju prirodni lekovi koji deluju na sasvim drugom nivou tj energetskom nivou. Kada bi čovek dobio pogrešan homeopatski lek ne bi mu moglo biti ništa, već jednostavno ne bi imao nikakvih promena ni poboljšanja. Zato je homeopatija način lečenja koji nam na potpuno prirodan i bezbedan način pomaže da se vratimo u balans i stanje sklada na svim nivoima. Mogu je koristiti mala deca, bebe, trudnice, stariji ljudi-svako kome je potrebna pomoć.

Deca imaju jaku vitalnu silu i oni veoma brzo i odlično reaguju na homeopatiju a homeopatskim lečenjem jača se njihov imunitet, postaju otporniji na mnoge bolesti a  ako do njih i dođe mnogo brže i lakše se oporavljaju i što je najvažnije od svega-takva deca odrastaju u mudre i svesne ljude jer im homeopatija pomaže kod raznih emocionalnih stanja koja svi u životu imamo i pomaže im da pravilno kanališu i oslobađaju svoje emocije, kao i da se mnogo lakše nose sa raznim životnim izazovima koji su na putu svakoga od nas.

U trudnoći, homeopatija može itekako pomoći ženama kod raznih promena sa kojima se tada suočavaju kao što su npr mučnine, promene raspoloženja usled hormonskih disbalansa itd. Takođe, mentalno emocionalno stanje trudnice je od neizmerne važnosti jer beba u stomaku sve upija i oseća tako da je vrlo bitno da se žena u trudnoći dobro oseća i da je u stanju mira, radosti i spokoja. Homeopatija može pomoći i onim ženama koje imaju veliki strah od porođaja i koje su u stanju panike usled iščekivanja istog.Starijim ljudima homeopatski način lečenja može mnogo olakšati razne tegobe i isto tako pomoći im da mnogo lakše prođu kroz taj period svog života.

By Published On: February 5th, 2019Categories: HomeopatijaComments Off on Od čega se prave homeopatski lekoviTags: