Homeopatski pregled je u vidu detaljnog razgovora koji traje otprilike oko dva sata. U klasičnoj homeopatiji mi svakom čoveku pristupamo individualno, jer je svaki čovek jedinstven i ima svoju priču. Homeopatija leči čoveka kao celinu i otklanja uzrok bolesti, a taj uzrok je kod svakoga drugačiji. Na tom detaljnom razgovoru homeopata mora ispitati pacijenta o njegovom načinu života, njegovim navikama, kompletnom fizičkom nivou, porodičnim bolestima, o njegovom pristupu svakodnevnom životu i što je najbitnije mora ispitati sve o mentalnom i emocionalnom nivou osobe jer nam je to od najveće važnosti u procesu lečenja.

Pri uzimanju slučaja, kako mi to u homeopatiji nazivamo, najbitnije nam je šta i kako pacijent nešto oseća i doživljava i ima li neke čudne, retke i neobične simptome jer nas upravo oni najbolje odvode do odgovarajućeg homeopatskog leka koji je baš za tu osobu.Takođe, od izuzetne važnosti nam je šta se događalo u životu te osobe pre nego što se bolest pojavila i kako je osoba to doživela. Jer, stres je zapravo samo naša reakcija na ono što se događa, a svako od nas različito reaguje na razne situacije koje doživljavamo.

Tek tada, kada ima celokupnu sliku o toj osobi, homeopata može pronaći pravi homeopatski lek koji je najsličniji vibraciji te osobe. Kada pronađemo uzrok disbalansa, onda nas to dovodi do odgovarajućeg homeopatskog leka za taj energetski obrazac i homeopatski lek kada se da zapravo samo podstiče prirodne isceliteljske sile u organizmu da se pokrenu i pomaže našoj vitalnoj sili da se vrati u stanje balansa.

By Published On: February 5th, 2019Categories: HomeopatijaComments Off on Kako izgleda homeopatski pregledTags: